Apocalyptica otevřenější

Apocalyptica otevřenější
Apocalyptica otevřenější

"Snažili jsme se vytvořit desku na světové úrovni. Pro nás je toto období velice vzrušující. Spolupracujeme se skvělými lidmi a já jsem z toho úplně nadšený. Poprvé za posledních jedenáct let mám pocit, že náš tým opravdu pracuje společně. S tímto týmem bychom měli být schopni probrat všechny lidi, kteří o Apocalyptice vědí, ale nikdy si ještě nekoupili desku nebo vstupenku na koncert. Chceme šířit slova." Prohlašuje Toppinen, ústřední duch svérázné finské formace Apocalyptica na vrub albové novinky Worlds Collide. Od prvního nápadu, kdy se čtveřice studentů - cellistů rozhodla adaptovat pro své nástroje skladby skupiny Metallica, do současnosti uplynulo jen něco přes dvanáct let. Mnohé se ale změnilo a ze studentské recese vznikla světově proslulá formace s vlastní tvorbou a vlastním přístupem. To potvrzuje i albová novinka, na níž se tentokrát kromě vlastní kapely podílí i řada hostů.

Na písničkách spolupracovali například s frontmanem Stone Sour a Slipknot Corey Taylorem, se zpěvačkou Lacuna Coil Cristinou Scabbia, zpěvákem 3 Days Grace Adamem Gontierem a s dlouholetým kamarádem a spolupracovníkem Dave Lombardem. Produkce se ujal spolupracovník Rammstein Jacob Hellner.

Toppinen dodává "Bylo to opravdu vzrušující. Na posledních dvou deskách jsme se věnovali jak psaní, tak produkování, prostě všemu. Tentokrát jsme otevřeli dveře různým zpěvákům, producentovi a také některým spoluautorům. Dovolili jsme cizím prvkům, aby vstoupily do světa Apokalyptiky. Bylo to velice zajímavé a vzrušující."

Živě se českým fanouškům Apocalyptica představí na dvou listopadových koncertech 5. listopadu v Praze a 6. listopadu v Plzni.

Psáno pro časopis Muzikus