BSP opět spolu

BSP opět spolu
BSP opět spolu

Nejprve na několika letních festivalech a teď na aktuálním prosincovém turné se znovu spojila kapela muzikantských osobností BSP. Ústřední trojice: Ota Balage, Kamil Střihavka a Michal Pavlíček v této souvislosti odpovídá na několik otázek Muzikusu.

Jaké byly vlastně důvody, že BSP před sedmi lety zmizeli ze scény?

O. Balage: Mysleli jsme si, že jsme na vrcholu a že si můžeme dát nějaký čas, třeba rok, pauzu a nevěděli jsme, že bude sedmiletá. S tím jsme nepočítali. Vždycky, když jsme pak chtěli BSP obnovit, někdo z nás - Michal, Kamil nebo já - měl rozdělanou nějakou práci, a tak se to odsouvalo.

Co tedy bylo oním impulsem, že jste se po letech spekulací, zda se ještě někdy sejdete, opět dali dohromady?

K. Střihavka: Hodně jsem koncertoval s Woodoo Bandem a ve chvíli, kdy jsem tuto dvouletou spolupráci na sklonku roku ukončil, jsem zjistil, že mi chybí živé koncerty. Tak jsem zavolal klukům, sešli jsme se a domluvili se, že si nejdřív zkusíme zahrát na letních festivalech. Tam jsme si ověřili, že to mezi námi pořád výborně funguje a že to baví i lidi. Dokonce občas znali texty líp než já.

Jak bude vypadat budoucnost BSP?

M. Pavlíček: To je velice složitá otázka. My jsme rádi, že jsme se sešli a zase spolu hrajeme. S Kamilem jsem byl vlastně neustále v nějakém spojení, ale bylo zde jakési manko vůči Otovi. Nemohu v této chvíli přesně říct, jaká bude budoucnost BSP. S klukama jsme si řekli, že když uděláme nové věci a budou zajímavé, potom bychom asi udělali i desku, proč ne. Do té doby, než to bude, nechci řešit budoucnost.

Jak teď vypadá kompletní sestava BSP?

O. Balage: Dříve jsme měli hrající nečleny Jirku Veselého s Jirku Zelenkou a vystřídalo se u nás asi čtyři nebo šest vokalistek. Teď rytmiku tvoří dva mladí kluci Ivan Martin a Miloš Mayer a máme ještě dvě vokalistky - Terezu Hálovou a Karolínu Chudilovou. Já si myslím, že tahle nová parta by nás mohla někam šoupnout. <

Psáno pro časopis Muzikus
Tagy