Doro podlehla lákání moře

Doro podlehla lákání moře
Doro podlehla lákání moře

Českobudějovické trio Seven v čele s kytaristou Janem Běhunkem pokřtilo 17. května v pražském klubu Rock Cafe své aktuální album Entice From Sea. Jeho kmotrou se stala první dáma heavy metalu - německá zpěvačka Doro Pesch.

"Rozhodla jsem se proto, že jsem slyšela hudbu, kterou Seven hrají, a hrozně se mi zalíbila." přiznala, "Speciálně Honza je vynikající kytarista. Viděla jsem i video s písničkou Entice From Sea, která mě obzvlášť oslovila. Když jsem dostala pozvání, abych přijela desku pokřtít, potěšilo mě to. O muziku se hodně zajímám a jméno kapely Seven jsem slyšela už před tím. Neznali jsme se osobně, ale o co jde, už jsem věděla."

V rámci koncertního křtu si Doro za doprovodu kapely Seven zazpívala trojici svých písniček a po zásluze českobudějovické trio ocenila. Na dotaz, kdy se sama přihlásí s albovou novinkou, uvedla:

"Právě novou desku dokončujeme a hotová by měla být tak v srpnu nebo září. Jmenovat se bude Fight. Nové album je ještě daleko intenzivnější návrat ke kořenům. Žádná elektronika, jenom čistá energie, čistý heavy metal, všichni hrají v podstatě živě. Novinka je určitě ještě ostřejší a syrovější než Calling The Wild. Jsou tam pochopitelně i velmi hezké balady, ale převažují tvrdší věci, i když já osobně mám ráda oboje. Na desce máme spoustu hostů. Třeba kytarista Chris Caffery z kapely Savatage nebo Pete Stllle z Type of Negative a spoustu dalších. Ale především je to celá moje kapela, která tuhle desku vytváří."

V rámci chystaného podzimního turné uvažuje Doro i o svém prvním tuzemském koncertě. Nicméně vyloučena není ani další možná koncertní spolupráce s kapelou Seven, které pražský křest položil slibné základy.

Psáno pro časopis Muzikus