Fajn Rock Music po dvousté

Fajn Rock Music po dvousté
Fajn Rock Music po dvousté

V červnu roku 2003 se v českém rozhlasovém éteru rozběhl projekt cílevědomě propagující zavedené, ale i méně známé tváře tuzemského rocku - rádiový týdeník Fajn Rock Music - jež je v současné době vysílán v deseti rádiích v České republice.

Jeho autor Petr Kůsa zvaný Kůsofka zde představuje posluchačům v mnoha případech v českých premiérách nejnovější tvorbu našich rockových špiček, ale i méně známých skupin.

23. května 2007 se v éteru objeví už dvousté vydání tohoto pořadu plného aktualit, novinek, informací a posluchačských soutěží o atraktivní hudební ceny. Současně v tomto období vyjde i 2CD výběr č. 11 s přibližně čtyřiceti čtyřmi skupinami, které zde účinkovaly za posledních čtrnáct měsíců. Celkem bylo za léta existence tohoto rádiového týdeníku odvysíláno více než pět set profilů nových alb s českou autorskou rockovou tvorbou. Bez zajímavosti není ani fakt, že probíhá jednání i o televizní klipové podobě pořadu, které však doposud není uzavřeno. Kapely a interpreti tvořící původní českou rockovou muziku se o celém projektu mohou více dozvědět na adrese fajn.muzikus.cz a jejím prostřednictvím zjistit i to, kam a jak doručit své nahrávky v případě zájmu o spolupráci s pořadem Fajn Rock Music.

Psáno pro časopis Muzikus