Kde vzít a nekrást - Pulse MP

Kde vzít a nekrást - Pulse MP
Kde vzít a nekrást - Pulse MP

Při zběžném prohlížení tohoto prográmku jsem zhruba pochopil, o co jde ve sporu EU s firmou Microsoft a proč může někdo zuřit kvůli integraci něčeho tak základního, jako je Windows Media Player. Ne že by byl nejlepší, ale valná většina uživatelů už nikdy po ničem jiném nesáhne, což je možná docela škoda. V tomto případě navíc ještě mluvíme o prográmku české výroby, čili se nám může dmout hruď pýchou.

 

Pulse MP má jako přehrávač několik zajímavých funkcí - jednou je možnost použít až čtyři DSP efekty současně, na výběr je z několika filtrů, ech, hallů, X-bassů a dalších skopičinek. Efekty mají editovatelné parametry a vesměs slušnou úroveň. Druhým důležitým prvkem je editor playlistu a databázový editor - umožňují spravovat soubory na vašem pevném disku a obsahují mnoho pokročilých funkcí (např. "projetí" databáze a vyřazení souborů, které zmizely z disku nebo byly přesunuty, nebo řazení podle všech možných kritérií). Za zmínku stojí i mnoho možností, jak změnit vzhled přehrávače, včetně opravdu úchylných kroků (malý zelený UFOnek atd.).

Ale abych program jenom nevyzdvihoval, setkával jsem se i s několika nepříjemnými problémy - jako například neschopnost Pulse popasovat se s 15GB obsahem jednoho z adresářů nebo neuvěřitelnou drobností okna přehrávače v základním modu, které jsem na ploše často ztrácel. Na druhou stranu, jedná se o verzi s pořadovým číslem 1.0, takže se určitě vyplatí počkat, s čím (pokud vůbec) tým Orcave ještě přijde. Důkladný systém databáze a další zmiňované záležitosti jsou určitě krokem správným směrem... Program si můžete stáhnout z www.orcave.com. (jc)

Psáno pro časopis Muzikus