Musikmesse a Prolight+sound 2013 - fotogalerie a videa

Musikmesse a Prolight sound 2013, foto: Anita Andelová
Musikmesse a Prolight sound 2013, foto: Anita Andelová

Reportáž z veletrhu najdete na této stránce:

www.muzikus.cz/pro-muzikanty-clanky/musikmesse-a-prolightsound-reportaz-z-frankfurtskeho-hudebniho-veletrhu~24~duben~2013/

 

"Roboti už jdou..." zpívá Petr Janda. A má pravdu!!

 

Jako každý rok, se nad řekou Mohanem ve městě Frankfurt sjíždějí muzikanti z celého světa na obrovské výstaviště, aby se dozvěděli, co je nového nebo někdy, co bude nového na trhu s hudebními nástroji či zvukovou a světelnou technikou. Je pravdou, že se toho už moc převratného neděje a najít nové věci, či technologie dá mnohdy práci. Vlastně to ani není v silách jedince. Výstava, i když počet vystavovatelů v současnosti by měl klesat, je pořád obrovská. Jaké tento rok zanechala dojmy na našich redaktorech si můžete přečíst v květnovém čísle Muzikusu. Ale co nezmohou slova může naopak přiblížit fofografie. Podívejte se jak uměleckým okem fotografa viděla výstavu a mumraj okolo ní fotografka Anita Andělová.

 

Fotogalerii najdete na konci článku.

 

Jak jsem psal výše, tak opravdu mnohdy jedinou atrakcí jsou barevné variace téhož nástroje vystaveného minulý rok, nedej bože už i předminulý. A tak firmy hledají jak na sebe upoutat. Letos firma Gibson sáhla doslova po pouťové atrakci, která na hlavním náměstíčku výstaviště před obrovským stanem Agora Stage představila muzikantské trio dosti nevídaných parametrů. Na druhou stranu zkuste inovovat kytaru, kterou už tak dávno vymyslel Les Paul. A tak vlastně se ani Gibsonu nedivím. Konec konců jejich Robot Guitar taky lecos naznačuje :-) Ale což, mrkněte na videa, tady jsou ještě lepším průvodcem než fotografie.

Video Url
Musikmesse 2013 (Frankfurt) -- Roboti už jdou poprvé..., autor: Muzikus
Video Url
Musikmesse 2013 (Frankfurt) -- Roboti už jdou podruhé... , autor: Muzikus
Video Url
Musikmesse 2013 (Frankfurt) -- Od Bacha po Vlacha... jak se u nás v kotlině říká, autor: Muzikus
Video Url
Musikmesse 2013 (Frankfurt) -- Bubenický workshop v Agoře (Rick Latham) , autor: Muzikus
Psáno pro časopis Muzikus
Tagy