Psychoworld - Knoflíky z Tuňáka

Psychoworld - Knoflíky z Tuňáka
Psychoworld - Knoflíky z Tuňáka

Všichni, kteří kdy používali k práci v hudebním odvětví nových technologií, které poskytují tablety s velkokapacitními displeji, wi-fi, připojené k mixážním pultům na dálku, nebo DJ, který se snaží sladit tempo dvou mixovaných songů, teď jásají. Není totiž vůbec jednoduché jednou rukou ovládat na vašem tabletu virtuální potenciometry a pak se vám stane, že těsně před dosažením dokonalého nastavení se jeden prst odlepí od skla a vše je zase na začátku.

Psychoworld - Knoflíky z Tuňáka
Psychoworld - Knoflíky z Tuňáka

Tímto problémem se trápil i Samuel Verburg. Spojil své síly s holandskou design firmou Tweetonig a výsledkem jejich snažení jsou Tuna Knobs. Jde o jakési virtuální potenciometry. Nemusíte se tedy bát, že si budete muset navrtávat váš milovaný tablet. Prostě jenom skrz přísavku z čirého akrylátu připevníte knoflík na požadované místo a vodivé pryže na jeho spodní části při otáčení bezpečně a dokonale nastaví ve vašem programu požadovanou hodnotu ať již ekvalizéru, či tempa. Už nikdy vaši věrní posluchači nebudou muset pokyvovat uznale hlavou nad proběhnuvší chybou, jelikož vědí, že práce s tabletem bez potenciometrů přece není tak snadná.

 

V Tweetonig teď pilně pracují na synchronizaci se softwary Korg iMS-20, Korg iElectrive a iDJ2GO. Podle předběžných výpočtů by se cena „knoflíků z tuňáka“ měla pohybovat někde mezi osmy až devíti eury za kus. Určitě další dobrý nápad. Doufejme, že se brzy objeví na trhu.

 

www:

www.tunadjgear.com

Psáno pro časopis Muzikus