Psychoworld - Kostka plná kreativity

Kostka plná kreativity

Další počin rodící se za pomoci získávání prostředků na KickStarteru od mexického Hombre Orchestra. Vypadá to, že se k němu budete moci dostat již od 666 mexických pesos, což dělá přibližně 37 amerických dolarů.

Psychoworld - Kostka plná kreativity
Psychoworld - Kostka plná kreativity

Nejedná se o nic jiného než o další z řady příslušenství k chytrým telefonům. Nicméně vždy, když si říkám, že už mě nic v tomto segmentu nepřekvapí, přijde někdo s „primitivní“ hračkou, potažmo ale s geniálním nápadem, a na horizontu se blýská nový prodejní hit. Neodvažuji se být prorokem prodejních výsledků, ale takto jednoduché, a přitom mnoha funkcemi nabité „časozabíjítko“ má, myslím, velkou šanci na úspěch. Systém je vždy stejný. Dobíjení přes konektor USB a Bluetooth (zde ještě vestavěný reproduktor, takže může fungovat i jako externí reprobox).

 

Na další straně je pak snímač poklepových rázů, skrz který můžete prsty vybubnovat rytmus. Hodíte-li kostkou dál, může vám padnout jakýsi ježkův hřbet s výstupky, na který se dá zase třeba prsty vybrnkávat jako na struny. Samozřejmostí dnes již je zabudovaný gyroskop, díky jemuž můžete třeba jenom náklonem kostky měnit rytmus, zvuk nebo cokoli, co máte zrovna k tomuto účelu naprogramované. Křičí vaše dítě a nechce spát? V tu ránu máte v ruce chrastítko nebo třeba rumba kouli. Svoji momentální kreativitu můžete pouhým stiskem jednoho tlačítka, před odesláním na cloud nebo sdílením na sociálních sítích s přáteli, nahrát na vnitřní paměť o velikosti 1 GB (na to se vejde i slon) a tak zachovat pro potomky, nebo si můžete uložit svoji práci s nápadem, který je super a nechcete ho zapomenout, jelikož když si ho nenahrajete, už taky nemusí nikdy přijít zpět! Velikost Quiuba je 50 x 50 x 54 mm a váží okolo 170 gramů.

Psychoworld - Kostka plná kreativity
Psychoworld - Kostka plná kreativity

Až pět hodin funkce vám zaručí lithium-iontová baterie, která k plnému nabití potřebuje přibližně dvě hodinky. Pokud vše půjde podle plánu a prostředky nyní tekoucí na účet pro vývoj se nezastaví, měly by první kostky být vrženy do vašich schránek, po zaplacení kauce, v červenci 2018.

(Alice)

 

hoorchestra.wixsite.com/quiubo

www.kickstarter.com/projects/1587369101/quiubo?ref=video

Psáno pro časopis Muzikus