Psychoworld - Magnet, co umí mnoho...

Psychoworld - Magnet co umí mnoho…
Psychoworld - Magnet co umí mnoho…

Už jste se dostali na vrchol svého ekvilibristického umění, ale přesto nejste sto dotáhnout vaše mega rychlé licky k dokonalosti? Vždy se to někde zaškobrtne a zašramluje a ne a ne to dát na sto procent? Je tu řešení jak na to. Stejně jako olympijští vítězové zdokonalují své nedostatky tím, že je trenéři natočí v jejich pohybu a spolu pak rozeberou chyby, které pak jsou schopni napravit, když vidí, co dělají špatně, tak lze prostě jednoduše natočit pohyb vašich prstů po hmatníku a údery trsátka po strunách a hned zjistíte, kde jdete dříve od strun anebo špatně pokládáte prsty, které utíkají od nedotaženého tónu.

Psychoworld - Magnet co umí mnoho…
Psychoworld - Magnet co umí mnoho…

Jenže... Jak uchytit kamerky tak, abyste nemuseli vrtat do kytary, nebo stavět složité konstrukce nadstaveb a ráhen, aby si nějaké multimediální zařízení zaznamenalo chtěný pohyb. Všechno za nás vyřešili skvělým nápadem na Kickstarteru. Rozjetá kampaň se opírá o nové technologie. Dnes nosí skoro každý vše potřebné u sebe. Většina chytrých mobilních telefonů umí zaznamenávat videa ve formátu, který lze bez problémů několikanásobně zpomalit a pak už si můžete velmi jednoduše sami udělat rozbor své vlastní hry a rozkrýt tak nedostatky v technice, díky nimž se vám vaše hady nedaří vždy v dokonalosti dotáhnout do konce, kvalitně v rytmu a celé. Díky jednoduchému nápadu se vyklubal jakýsi magnetický kapodastr, který jednoduchým způsobem jednak uchytíte na krk kytary kolem hmatníku, a pak do něj bez problémů zapasujete svůj smartphone.

Psychoworld - Magnet co umí mnoho…
Psychoworld - Magnet co umí mnoho…

Ten pak už jen otočíte směrem ke kobylce, nebo k hlavě kytary a může začít nahrávání vašich běhů. Samotné tělo „podkovy“ magnetického držáku je v dnešní moderní době vyrobeno velmi jednoduchým způsobem. V uvozovkách. Počítačový návrh překlopíte do 3D tiskárny a dokonalý výrobek připomínající CNC opracovaný monoblok je na světě. Krom telefonu se na něj dá přichytit třeba velmi oblíbená, zejména u sportovců, kamerka GoPro, která dokáže zachytit i kapky vody v pohybu. Vaše nedostatky pak vyplují na denní světlo proutkem mávnutí a už jen zbývá odeslat je do dějin běhu. Chystáte se stát tím nejdokonalejším „sportovcem“ po hmatníku.

 

Celý komponent pak vyjde okolo třiceti dolarů. V případě, že budete chtít vylepšený model s možností přichycení GoPro kamerky, připravte si o dvacet navíc. K vám domů pak plánovaně dorazí okolo srpna příštího roku.

 

www:

www.kickstarter.com/projects/troygrady/the-magnet-the-smartphone-camera-mount-for-guitar

Psáno pro časopis Muzikus