Psychoworld - Vision Guitar iPhone

Psychoworld - Vision Guitar iPhone
Psychoworld - Vision Guitar iPhone

Ano. Vaše chytré telefony v dnešní době umějí skoro všechno. A pokud něco ještě neumějí, protože jsou na to příliš malé, pak stačí jen do toho něčeho vyříznout díru (říká se tomu dokovací stanice) přivést konektivitu, a vše je na světě.

 

Už jsme viděli podlahové ovladače, kde se mrtvý kus plechu po fúzi s iPadem stává dokonalým multiefektem. Obyčejné klávesy, které se taktéž proměnily v nadupaný MIDI kontrolér či vše umějící syntezátor. Bylo tedy jen otázkou času, kdy se v něčí hlavě rozsvítí jedna žárovka, okolo které se postaví skupina nadšenců a dají se do práce na novince, která až spatří světlo světa, tak všem vyrazí dech.

A právě přichází!

 

První inteligentní kytara s vestavěnými reproduktory a zesilovačem je na světě.

 

Konstrukce je naprosto „jednoduchá“ a geniální. Klasický javorový krk, osazený palisandrovým hmatníkem, je vsazen do kompozitního těla, které v sobě skrývá dvacetiwattový zesilovač, zesiluje zvuk v kvalitě HD a obhospodařující dva třicetiwattové reproduktory. Přenos zvuku zajišťují dva silné snímače hot rail humbucker a struny drží na kytaře velmi kvalitní ladicí mechanika se zámky na krku, která umožňuje jednoduchou výměnu strun, rychlé a přesné naladění a dobrý sustain. Aby byla vaše kytara schopná dlouhé hry a nevytloukla během chvilky váš telefon, má v sobě lithium-iontové baterie, zaručující až dvanáct hodin produkce, her anebo výuky. Dobíjí se skrze klasický konektor iPhonu, nebo 5,5mm zdrojový konektor pro rychlé nabíjení. Po vyjmutí pak samozřejmě zůstane vaše smart krabička v plné síle, abyste mohli své blízké, či druhy ve hře, informovat o svých úspěších, pokrocích či dosaženém skóre, anebo s tím vším raději rovnou šup na nějakou sociální síť. Připojení s okolními přístroji zajišťuje klasický kytarový konektor 6,3 mm. Dále i sluchátkový výstup jack 3,5 mm a stejný pro externí přehrávače či mikrofony. Připojit lze samozřejmě také nožní podlahový ovladač. O wi-fi konektivitě se v dnešní době techniky už ani nemluví, to je samozřejmé. Vždyť to vše řídí mozek od Macu. Klidně tak své výukové lekce či brilantní vystoupení můžete hnát on-line rovnou do éteru.

Psychoworld - Vision Guitar iPhone
Psychoworld - Vision Guitar iPhone

Na kytaře najdete i klasické ovládací prvky, jako jsou potenciometry pro hlasitost a tónovou clonu, a tři mikropřepínače, kterými můžete volit mezi snímači nebo z humbuckeru udělat singl.

 

Vše úžasné se však stane teprve až po usazení kytary na krk, kdy do její vrchní části vložíte svůj iPhon. Za pomoci příslušných aplikací, které si jednim klikem stáhnete z vašeho AppStore, se vám na krku rázem změní ve výukový nástroj, herní trenažér nebo osmistopé nahrávací studio. Spustíte vámi vytvořený, nebo někde stažený, či někým dodaný doprovod, zvolíte zvuk a rázem je z vás celá kapela včetně zpívajícího sólisty. Další skvělá možnost pro sebestředné individualisty.

 

Celý nástroj váží pouhých 3,9 kg což je příznivá hodnota pro delší vystoupení, případně vaše tvůrčí procházky parkem, aniž byste po nich skončili v naprostém vyčerpání.

 

To, co tu vidíte, je výsledkem poctivé práce lidí okolo Fusion Guitars a Outerspace Designu a klobouk dolu. Kytara by se měla do rukou prvních jedinců dostat v prvním kvartále příštího roku a celá ta legrace se dát pořídit za necelých pět set dolarů.

 

Doporučení?

Vše si bedlivě prohlédněte na  www.youtube.com/watch?v=y9UO8QXjbok

 

www.facebook.com/fusionguitars

Psáno pro časopis Muzikus