Suicidal Tendencies a Clawfinger

Suicidal Tendencies a Clawfinger
Suicidal Tendencies a Clawfinger

Doslova sebevražedná kombinace. Jeden by se až ptal, kdo v tom má prsty a komu co zůstane za drápkem. Každopádně asi všichni, kdo mají rádi tvrdou muziku, už asi mají tendenci vyrazit do Trutnova "Na Bojiště". Ve dvou dnech se tam totiž představí dvě obrovské hvězdy.

Po letech se mezi české posluchače opět vypraví američtí Suicidal Tendencies. Zatím to vypadá, že koncert 22. 8. bude jediný v Evropě. Tentokrát v notně pozměněné sestavě. Zpívat bude samozřejmě Cyco Miko Muir, na kytary zahrají Mike Clark a Dean Pleasants (s S. T. od Prime Cuts). Největší změna přišla v rytmické sekci, kterou reprezentují Steve (basa) a Ron (bicí) Brunnerovi. Něco víc mi v krátkém rozhovoru prozradil Mike Muir.

 

Neviděli jsme vás v Čechách léta, co mohou lidé očekávat?

Nejlepší koncert, na jakém kdy byli.

Budete se spíš orientovat na nové skladby (z Freedumb, Free Your Soul and Save My Mind či Friends and Family) nebo budete hrát i starší věci?

Budeme hrát trochu z každé desky. Od prvního alba až po ty, které se objeví na další nahrávce.

Takže opravdu připravujete nové CD?

Ano, zatím počítáme, že by mělo vyjít na konci října.

Suicidal Tendencies, Infectious Grooves a Cyco Miko měli vždy spoustu společných muzikantů. Je možné, že bychom v Trutnově slyšeli také něco infekčně goovalistického?

Spíš ne, ale jeden nikdy neví...

Sestava ST se za léta docela proměnila. Každý nový člen více či méně mění původní materiál. Snažíš se staré věci před novými členy "chránit" a nutit je, aby hráli "postaru"?

Ne. Každý nový člen dává skladbám i kapele nový život.

 

Druhou lahůdkou jsou legendární švédští Clawfinger. Ti do Trutnova přijedou o den později propagovat svou novou desku Zeros & Heroes. Ale to rozhodně není celý program festivalu. Přesvědčit se o tom můžete na

trutnov.openair.cz.

Clawfinger
Clawfinger
Psáno pro časopis Muzikus