www tipy

www tipy
www tipy

www.gbguitars.co.uk

 

GB kytary

Bernie Goodfellow je kytarář z britského Brightonu, jehož doménou jsou především baskytary. V základní verzi vyrábí dvě řady - Spitfire a Rumour -, ale u obou verzí si lze vybrat z mnoha variací. Jedinečná je u těch bas vlastní elektronika - vypadá spíš jako základní deska počítače. Na tyhle nástroje hraje například Laurence Cottle.

www tipy
www tipy

www.picksandstones.com

 

Kamenná trsátka

Firma sídlící v Kalifornii, která se zabývá výrobou kamenných trsátek, nabízí na svých stránkách rozbor, proč kamenná trsátka, jak se vyrábějí, z jakých minerálů a podobně. Trsátka mají několik tvarů a profilů a jsou rozdělena i podle nástrojů, na které se používají. Ceny se pohybují opravdu vysoko - od desítek po stovky dolarů - výhodou je, že pokud trsátko neztratíte, vydrží vám celý život.

www tipy
www tipy

www.edwards-instruments.com

 

Trombóny Edwards

Edwards Instruments se zabývají ruční výrobou trombónů a trumpet pro profesionální hráče. Sídlí v americkém Elkhornu a ke každému nástroji nabízejí na výběr z několika materiálů, povrchových úprav či hardwaru. Samozřejmostí je prodej náhradních dílů. Jejich nástroje používají hráči v orchestrech po celém světě.

www tipy
www tipy

folkmusiccenter.com

 

Centrum lidové hudby

Kombinaci muzea, hudební školy a obchodu s nástroji nabízí Centrum lidové hudby v kalifornském Claremontu. V muzeu najdete nástroje ze všech světadílů, hudební škola je zaměřená především na americké nástroje (kytara, mandolína, bendžo ad.) a v obchodě najdete akustické nástroje opět z celého světa, včetně perkusí nebo dřevěných dechových nástrojů.

www tipy
www tipy

rbhdrumsusa.com

 

RBH bicí

Bruce Hagwood je stavitel ručně dělaných bicích nástrojů z Virginie. Nabízí dvě řady - Prestige, která je zaměřena na virbly, a Monarch, která je zaměřena na bicí sady. Na výběr jsou tři druhy dřeva - javor, třešeň a ořech, u virblů navíc jasan, a lze si také zvolit povrchovou úpravu - u virblů přírodní lak, u sad je povrchových úprav více.

Psáno pro časopis Muzikus