www tipy

www tipy
www tipy

www.mattissonbass.com

 

Švédské baskytary

Špičkové baskytary vyrábí ve švédské Kumle kytarář Anders Mattisson, na jehož nástroj hraje i Henrik Linder z kapely Dirty Loops. V nabídce jsou čtyři řady + signature právě Henrika Lindgrena. Nástroje jsou vyráběny podle dodatečných specifikací zákazníka a na výběr je z mnoha druhů dřeva, snímačů a elektroniky. Ceny začínají na 3600 dolarech.

www tipy
www tipy

www.mountainkingelectronics.net

 

Handmade efekty z USA

Americká firma Mountainking Electronics se zabývá ruční výrobou kytarových a baskytarových efektů. V nabídce má dosud osm efektů s jednoduchým designem a zajímavými zvukovými možnostmi. V nabídce jsou především fuzzy, overdrive a distrotion. U každého efektu je několik zvukových ukázek.

www tipy
www tipy

www.patricola.eu/english/

 

Hoboje a klarinety na zakázku

Firma Patricola Brothers z Itálie se zabývá ruční výrobou klarinetů a hobojů na zakázku. Nabízí od poloprofesionálních až po plně profesionální nástroje v několika řadách u obou výrobků. Ke každému nástroji přidávají i příslušenství k údržbě a pouzdro. Trochu škoda je, že na stránkách nejsou ukázky zvuku nástrojů.

www tipy
www tipy

www.newlandbatons.com

 

Ručně vyráběné taktovky

Ano, i taktovky jsou v hudbě třeba. A je potřeba je také pořádně udělat, skoro jako hůlku pro kouzelníka u Ollivanderových. Taktovky jsou vyráběny přesně pro ruku dirigenta, takže co kus, to originál. K nim přidává firma Newland Custom Batons i ochranná pouzdra. Základní zdarma, dřevěné nebo polstrované za příplatek. Ceny taktovek začínají na 38 dolarech.

www tipy
www tipy

www.musicfromouterspace.com

 

Domácí syntezátory

Stránka, která se věnuje právě podomácku sestrojovaným syntezátorům. Najdete tu hromadu syntezátorů a efektů, jejich nákresy, postup výroby i fotky z průběhu výroby. U každého výrobku i seznam a popis součástek. Jsou tu i odkazy na další stránky nebo tipy na literaturu zabývající se stavbou syntezátorů.

Psáno pro časopis Muzikus