www tipy

www tipy
www tipy

www.emergencynth.com

Analogový efekt

Muzikant a tiskař Karl LaRocca a.k.a. Kayrock z newyorského Brooklynu sestrojil analogový syntezátor Emergencynth. Jedná se o kombinaci sekvenceru a syntezátoru a lze ho používat jak samostatně tak v zapojení s jinými nástroji. Nefunguje s MIDI, ale má vstup jen mini jack. Na stránkách najdete ukázky a také manuál k použití.

www tipy
www tipy

www.veilletteguitars.com

Veilette kytary

Joe Veilette vyrábí kytary ve Woodstocku ve státě New York. Zabývá se především akustickými nástroji, ale vyrábí i elektrické, elektroakustické nebo basové kytary. Specialitou jsou dvoukrké nástroje. V nabídce mají i vlastní struny. Jedná se o výtečně zpracované nástroje, čemuž odpovídá i klientela - např. Neal Schon, Todd Rundgren, Michael Anthony, Eddie Van Halen ad. Na stránkách najdete ukázky zvuku.

www tipy
www tipy

www.craviottodrums.com

Bicí Craviotto

Firma z města Freedom z Kalifornie, která ručně vyrábí rytmické bubny a bicí sady. Na výběr je z šesti druhů dřeva, mj. mahagon, jasan, třešeň nebo javor, a dávají přednost masivním bubnům před několikavrstvým. Na výběr je z několika sérií. Hrají na ně třeba Billy Martin (Medeski Martin and Wood), Ronnie Vannucci (The Killers) nebo Tom Meadows (Kylie Minogue).

www tipy
www tipy

www.fredric.co.uk

Efekty z Británie

Ručně vyráběné kytarové efekty nabízí firma Fredric ze severního Londýna. V nabídce jsou různé overdrivy a distrotiony, tremola a fuzzy nebo octavery. Většinou se jedná ale o kombinace těchto efektů. Pedály mají i zajímavé názvy, např fuzz Unpleasant Companion (Nechutný společník). Ceny se pohybují kolem 100 liber za jednodušší a kolem 200 za složitější efekty. U každého efektu je videoukázka.

www tipy
www tipy

www.ramponecazzani.com

Italské saxofony

Špičkové ručně vyráběné saxofony vyrábí v Itálii firma Rampone & Cazzani. V nabídce mají všechny možné typy, od sopraninových (rovných i zakroucených) přes sopránové, altové, tenorové, barytonové až po basové. Nástroje jsou pozlacené nebo postříbřené. Mezi jejich zákazníky patří i Courtney Pine nebo Jan Garbarek.

Psáno pro časopis Muzikus