www tipy

www tipy
www tipy

www.postalguitars.com

Kytary Postal

Jonathan Postal je jméno kytaráře, který se, podobně jako i další, nechává při stavbě svých kytar inspirovat hnutím steampunk. Kytary, většinou gibsonovského typu, jsou tak opatřeny plechovými pickguardy s ornamenty, do kytar jsou instalovány vintage VU měřáky a podobně. Rozhodně originální design a podle dostupných videí, i zajímavý zvuk.

www tipy
www tipy

fuzzcentral.ssguitar.com/index.php

Fuzz centrum

Stránky zabývající se hlavně efekty fuzz. Najdete zde desítky schémat těchto efektů, včetně náhledů desek tištěných spojů a umístění součástek na nich. U vybraných efektů i s komentářem. Součástí stránek je i poměrně rozsáhlá sekce odkazů, kde najdete odkazy na další podobné stránky - od efektů přes aparáty až po snímače.

www tipy
www tipy

www.ayottedrums.com

Bicí Ayotte

Ayotte je malá firma založená 1982 v kanadském Bedfordu. Vyrábí, ručně a často na zakázku, bicí nástroje - od jednotlivých bubnů až po celé sady. V nabídce mají také tři vlastní série, všechny javorové. Rytmičáků mají čtyři typy - z každé série plus jeden ocelový. Navíc vyrábějí i vlastní javorové a hikorové paličky.

www tipy
www tipy

www.simscustom.com

Ledky v kytaře

Pokud by vás zajímalo, odkud má Mark King na hmatníku ty slavné LED diody, je to právě od této společnosti, u které si to nechali zamontovat do nástroje i další umělci, jako například Keith Richards, Brian May, David Gilmour, Bono a další. Společnost navíc vyrábí i basové snímače s LED diodami, které ukazují, jak jsou právě zapojeny. A také nabízejí zakázkovou výrobu a frézování těl, krků a pickguardů.

www tipy
www tipy

midigurdy.com

MIDI niněra

Marcus Weseloh z Hamburku je nadšencem do hry na niněru, a to do té míry, že již několik let vyvíjí nástroj, který by šlo zapojit do MIDI a který by mohl hrát jakýmkoliv zvukem. Letos se mu to podařilo a v červenci představil nástroj i se softwarem. Niněra je vyrobena především z plastových součástek a údajně je na ni hra stejně přirozená jako na původní nástroj. MIDI niněra i podobně stojí, neboť se prodává za 1750 eur.

Psáno pro časopis Muzikus