www tipy

www tipy
www tipy

www.o3custom.com/en/

Zakázkové kytary O3

O3 je značka malého výrobce zakázkových kytar a baskytar z jižního Španělska. Má i několik vlastních řad kytar i baskytar. Používá především mahagon, ale na přání vyrábí i z jiných materiálů. Na stránkách najdeme video galerii, kde je spousta ukázek zvuku těchto nástrojů.

www tipy
www tipy

www.zn-guitars.com

Slovinské kytary ZN

Ignac Zaletelj ze Slovinska vyrábí profesionální nástroje už 20 let. Nesoustředí se však pouze na akustické a elektrické kytary, ale vyrábí i baskytary, elektrické a akustické kontrabasy, mandolíny, bouzouki, tamburíny a tambury (brače a berdy). Zabývá se i opravami kytar. Své zákazníky nachází především ve Slovinsku a sousedním Chorvatsku.

www tipy
www tipy

www.vein-tap.com

Pedálové efekty Vein Tap

Tahle firma z Velké Británie se soustřeďuje na výrobu pedálů, jako line selector, true bypass lišta a další. Vlastně jediný opravdu efektový pedál je booster. Efekty jsou uloženy v kompaktních krabičkách jednoduchého designu. Na stránkách je video galerie s ukázkou fungování.

www tipy
www tipy

www.m4drums.com

M4 zakázkové bicí

Firma sídlí ve městě Gilbert v Arizoně a zabývá se zakázkovou stavbou bicích souprav a malých bubínků. Sady vyrábí většinou z vrstveného javoru, používá ale i mahagon. Bubínky vyrábí z nejrůznějších materiálů, od bubingy a javoru přes mosaz až po ořech. Raritou je bubínek vyrobený ze slepených kousků třešně a ořechu.

 

www.noteworthyjohn.com

Bendža jako před sto lety

John Huron a jeho firma Noteworthy Instruments stavějí bendža tak, jak se tyto nástroje dělaly před více než sto lety. V nabídce má hned několik typů těchto nástrojů v závislosti na tvaru a použitých materiálech. Vedle toho také vyrábí dřevěné dulcimery, kazooa nebo ozvučná dřívka.

Psáno pro časopis Muzikus