www tipy

www tipy
www tipy

www.shortscalebass.co.uk

Basy s krátkou menzurou

Stránky zabývající se basami s krátkou menzurou vedené Scottem Whitleym, který tyto baskytary i vyrábí. Na stránkách najdeme nejen nabídku baskytar Scott Whitley Standard a Custom, ale i tipy pro hru nebo ladění, přehled strun pro krátkou menzuru. Jsou tu i videa s ukázkami zvuku těchto baskytar.

www tipy
www tipy

www.letainguitars.com

Kytary Letain

Jeff Letain je kytarář z ostrova Vancouver v Kanadě. Vyrábí především akustické a elektroakustické nástroje, kytary i baskytary, ale nevyhýbá se ani elektrickým kytarám. Vyrábí především nástroje na zakázku, i když v nabídce má i základní modely. Všechny kytary mají výrazný design.

www tipy
www tipy

www.luthiersportal.com

Portál pro stavitele hudebních nástrojů

Stránky, které slouží především pro kytaráře a další stavitele hudebních nástrojů, tedy především těch strunných. Na stránkách najdeme lokátor, kde si lze najít nejbližšího výrobce - bohužel se jedná jen o USA, Británii a Austrálii. A pak je tu i nabídka nástrojů, od kytar, mandolín a bendž až po harfy, lyry, bouzouki nebo violoncella.

www tipy
www tipy

www.ish.guitars

Vintage kytary

Ish Guitars je obchod v Syrakusách ve státě New York, jehož majitel se zabývá nejen prodejem nových hudebních nástrojů, ale především starších vintage nástrojů, a vedle toho i hudebními lekcemi. Najdeme tak u něj starší Fendery, Rickenbackery, jedinečné americké Spectory a další podobné nástroje.

www tipy
www tipy

www.clayconnerguitars.com

Kytary Conner

Clay Conner je stavitel akustických a elektrických nástrojů, který vyrábí a opravuje kytary v americkém Raleighu. V nabídce má šest řad nástrojů, určených především pro jazzové hráče. Všechny kytary mají jedinečný design a jejich cena se pohybuje kolem 4000 dolarů.

Psáno pro časopis Muzikus