www tipy

www tipy
www tipy

www.pensaguitars.com

Pensaguitars

Newyorská firma vyrábějící špičkové kytary, jejichž cena začíná na 6 500 amerických dolarech. Zakladatelem a kytarářem je Rudy Pensa, který v NY vlastní i proslulý obchod Rudy’s Music. Kytary vynikají jednoduchým a elegantním designem, většinou v přirozené barvě. Na jeho kytary hrají třeba Wayne Krantz, Mark Knopfler, Steve Stevens nebo Reb Beach.

www tipy
www tipy

www.amfisound.fi

Kytary z Finska

Amfisound z finského Haukipudas je firma zabývající se ruční výrobou kytar a baskytar. Kytary sestavují dva kytaráři a najdeme tu několik kytarových a dvě baskytarové řady. Kytary vynikají precizním zpracováním a ceny začínají na zhruba 2000 eurech. Na tyto kytary hrají např. Eero Heinonen (Rasmus), Bernemann (Sodom) nebo Ricardo Amorim (Moonspell).

www tipy
www tipy

www.mandohangout.com

Fórum pro mandolinisty

Stránky, kde najdete všechno možné ze světa mandolíny. Je tu fórum s rozličnými tématy, od nákupu mandolín po herní styly a způsoby ozvučení, je tu sekce, která je věnována tabulaturám a lekcím, je tu bazar nástrojů, jsou tu recenze - jak nástrojů a příslušenství, tak desek - a v neposlední řadě i kalendář akcí.

www tipy
www tipy

www.cewinds.com

CE dechy

Christopher Elliott je výrobcem dechových nástrojů z Jacksonvillu na Floridě. Jeho specializací jsou především saxofony, kterých vyrábí několik sérií, od základních po profesionální a luxusní, tenorové i altové, ale nabízí i flétny. V nabídce má i náhubky, které ale odebírá od renomovaných výrobců.

www tipy
www tipy

www.tarang-classical-indian-music.com

Indická hudba

Stránky věnované klasické indické hudbě a tanci. Na stránkách najdeme spousty informací ohledně této hudby, nabídky lekcí či instruktážních DVD. Jsou tu seznamy instruktorů z celého světa, ale i odkazy na podobné stránky. A je tu přirozeně i obchod s hudebními nástroji.

Psáno pro časopis Muzikus