www tipy

www tipy
www tipy

www.t-pedals.com/en/pedals.html

T Pedály

Italský výrobce efektů, který má v nabídce především několik druhů boosterů, fuzzů a také jeden overdrive. U každého efektu je popis, na čem je založen, a jsou tu i přiložena videa s ukázkami nastavení a zvuků. Dále firma nabízí i několik limitovaných edicí a v galerii jsou i desítky efektů vyrobených na zakázku. Vedle toho se ještě věnují opravám aparátů a přelampování.

www tipy
www tipy

www.houseguitars.com

Kanadské akustiky

Joshua House je kanadský stavitel akustických kytar z Goderichu. Vyrábí základní typy akustik - od dreadnoughtů přes grand auditorium po jumbo nebo piedmont. Často dělá kytary s dalšími ozvučnými otvory v lubech kytary. Dělá také dvoukrké bouzouki nebo kombinaci kytara/bouzouki, což je čtyřstrunná kytara se zdvojenými strunami.

www tipy
www tipy

www.eclipsetrumpets.com

Trubky Eclipse

Leigh McKinney se původně věnoval opravám dechových nástrojů v Norsku a Německu, aby se nakonec vrátil do Británie a založil vlastní firmu ve městě Dunstable. V nabídce má nejen několik typů trubek, ale i kornety, křídlovky a piccolo trubky. Vyrábí rovněž zakázkové nástroje.

www tipy
www tipy

www.tinaspicks.com

Sbírka trsátek

Stránky, kde jsou online vystavena trsátka, která se podařilo nasbírat Tině. Víc o této dámě na stránkách nic není. Trsátka má roztříděna a nafocena, u každého trsátka je větší galerie, a pokud lze, tak i videa z YouTube a popis. Zajímavá jsou především vintage trsátka, ručně vyráběná trsátka a také trsátka kapel. Nejstarší se datuje do roku 1907.

www tipy
www tipy

www.lighthouse-bass.com/Lighthose_Basses_ENG/Home.html

Lighthouse baskytary

Lighthouse je švédská firma kytaráře Matse Laveborna sídlící v Orreforsu. Zabývají se ruční stavbou baskytar, přičemž se inspirují především u Fenderu. V nabídce má čtyři řady - Foundation, Basement, Foundation 24 a Outwatch 245 (pětistrunný model). Ceny začínají na 2000 eurech, na stránkách je i galerie zachycující výrobu nástrojů.

Psáno pro časopis Muzikus