www tipy

www tipy
www tipy

atlansiaguitars.com

Výjimečné japonské nástroje

Naobuki Hayashi je kytarář z japonského Nagana, který vyrábí jedinečné nástroje. V jeho portfoliu najdeme kytary i baskytary. Vyrábí od jednostrunných až po sedmistrunné kytary i basy a osazuje je snímači vlastní výroby - v zásadě jeden snímač na jednu strunu. Jedná se o luxusní nástroje, jejichž cena se pohybuje od zhruba 70 000 korun výš.

www tipy
www tipy

www.waynejonesaudio.com

Luxusní basové aparáty

Wayne Jones Audio je společnost z australského Melbourne, která se věnuje výrobě luxusních basových aparátů. V nabídce mají lampový pre-amp, kabinety 1x 10” s výkonem 500 W a aktivní reproboxy 2x 10” s výkonem 1000 W (s ovládáním středů a výšek) a pasivní nebo aktivní silné studiové monitory o výkonu 1000 W (opět 1x 10”). Na stránkách najdeme zvukové ukázky. Vzhledem k cenám se jedná spíš o custom výrobky.

www tipy
www tipy

www.custompedalboards.co.uk

Pedalboardy na zakázky

Britská firma, která se soustředí na zakázkovou výrobu pedalboardů, a to včetně vlastních efektů. V podstatě postaví pedalboard se vším všudy - od šasi přes kabely a loop switche až po efekty a adaptéry. Na stránkách stojí rozhodně za zhlédnutí galerie, kde jsou k vidění hodně zajímavé kombinace a konstrukce. Jejich služeb využívají i Mumford & Sons, Skunk Anansie nebo Kula Shaker.

www tipy
www tipy

wailcity.com

Stave shell virbly

Firma z New Bedfordu v americkém státě Massachusetts, která se soustředí pouze na výrobu virblů metodou stave shell. Jedná se o čistě zakázkovou výrobu, takže na stránkách nějaké standardní řady nenajdeme, zato je tu galerie s ukázkami virblů. A v sekci umělců zase u některých najdeme ukázky jejich hry.

www tipy
www tipy

folktek.com

Jedinečné elektronické nástroje

Skupina nadšenců ze sdružení Folktek na svých stránkách uveřejňuje jak novinky ze světa podomácku stavěných elektronických nástrojů, tak stavbu jedinečných nástrojů i nabízí. V sekci produkty má několik řad podle zaměření nástroje a v nich potom několik konkrétních výrobků. U většiny z nich je audio nebo video ukázka.

Psáno pro časopis Muzikus