www tipy

www tipy
www tipy

www.expandinghandsmusic.com

Násady na prsty

Tak nějak se dají pojmenovat stránky a firma, které nabízejí především legendární funky fingers Tonyho Levina. Vedle toho ale nabízejí i smyčce na činely, smyčce na prst (opět práce Tonyho Levina), větší smyčce a různé druhy speciálních paliček na bubny. Vše je děláno ručně a mezi umělci, kteří to používají, jsou to především lidé spojení s King Crimson, tedy Tony Levin, Pat Mastelotto, Trey Gunn nebo i Terry Bozzio.

www tipy
www tipy

keybass.com

Klávesobaskytara

Poněkud bizarní kombinaci najdeme na stránkách KeyBass.com. Baskytara je tu zkombinována s MIDI klávesnicí. Jedná se o již o třetí verzi nástroje. Bohužel na stránce není popsáno, jak nástroj funguje, ale minimálně se zdá, že klávesy fungují se standardními zvuky a z baskytary jde zvuk do kláves a lze díky tomu mít basový sekvencer a spřáhnotu ho s klávesovou melodií.

www tipy
www tipy

www.nielsen-woodwinds.com/en/

Strojky pro dechy

Strojky na hoboje a plátky na fagoty vyrábí firma Nielsen Woodwinds z Fayetteville v Arizoně. V nabídce mají verze pro amatéry i profesionály a vedle toho nabízejí i další doplňky, včetně nástrojů pro výrobu těchto strojků. Zajímavostí jsou jednoduché popisy, které usnadňují výběr ideálního plátku.

www tipy
www tipy

v-picks.com

Akrylová trsátka

Výrobou akrylových trsátek se zabývá firma V-Picks Vinniho Smithe z Nashvillu. V nabídce má spoustu druhů a typů, rozdělených podle tvarů i určení (elektrická i akustická kytara, baskytara, mandolína, dulcimer atd.). Mezi jeho zákazníky patří Carlos Santana, Billy Gibbons, Walter Becker, Stu Hamm nebo Billy Sheehan.

www tipy
www tipy

www.gernandt.com

Strunné nástroje ze Severní Karolíny

Kytarář Bob Gernandt sídlí v Severní Karolíně a vyrábí nejen akustické a elektrické kytary, ale i bouzouki, mandolíny a dulcimery. Každý nástroj pak má několik řad podle tvaru nástroje. Vedle nádherně zpracovaného dřeva jeho nástroje vynikají rovněž zdobným vykládáním a značkami poloh.

Psáno pro časopis Muzikus