www tipy

www tipy
www tipy

www.nealmoserguitars.com

 

Kytarář Neal Moser

Neal Moser je kytarář z Prescott Valley v americké Arizoně a u svých kytar se často nechává inspirovat nástroji B. C. Rich, které ale i upravuje do originálních tvarů. Často u baskytar i kytar využívá průchozích krků. Nástroje jsou luxusně stavěné a odpovídá tomu i cena, která začíná zhruba na třech tisících dolarů.

www tipy
www tipy

createdigitalmusic.com

 

Blog o digitální hudbě

>Stránky vydavatele Create Digital Media, GmbH. sídlícího v Berlíně, jsou spíše blogem či časopisem o digitální hudbě. Najdete tu články o novinkách a zajímavostech z této oblasti. Na stránkách najdete i tipy na umělce nebo celou sekci věnovanou jejich vlastnímu analogovému syntezátoru MeeBlip. Další významná sekce je věnována i filmovým novinkám.

www tipy
www tipy

www.thefuzzshack.com

 

Boutique efekty pro metalisty

Fuzz Shack je online prezentace britských boutique efektů Nine of Swords, které výrobci sami označují jako neblaze proslulé svým nechutným zvukem. Jedná se o ručně dělané efekty, které svým designem a názvy odkazují na nejtvrdší odnože metalové hudby. Na stránkách najdete i jejich video ukázky.

www tipy
www tipy

www.tikiripolynesianinstruments.com

 

Polynéské nástroje

Tikiri je firma sídlící na Havaji, jež se zabývá ruční výrobou původních polynéských nástrojů. Z nich jsou to především různé druhy bubnů, jako havajské nebo tahitské pahu, punio nebo toere, v repertoáru také mají paličky a zakázkovou výrobu těchto nástrojů. Vedle toho také vyrábějí ukulele z různých dřev (koa, salusalu nebo topol).

www tipy
www tipy

www.thegreatbritishbanjocompany.com

 

Bendža z Norfolku

Ve Velké Británii sídlící firma zabývající se ruční výrobou bendž a příslušenstvím k nim. V nabídce mají jedinečné kusy, z nichž každý je originál. Vedle toho také zprostředkovávají prodej nástrojů dalších malých výrobců. Součástí stránek je i blog.

Psáno pro časopis Muzikus