www tipy

www tipy
www tipy

ambridgeguitars.co.uk

Klasické kytary Simon Ambridge

Jeden z předních výrobců klasických kytar v Británii Simon Ambridge sídlí v Dartington Hall v hrabství Devon. Přestože nabízí tři řady klasických kytar, staví především na zakázku. Na stránkách najdeme poměrně dost videí z YouTube s ukázkami zvuku různých modelů. Ceny se pohybují často kolem deseti tisíc eur za kytaru.

www tipy
www tipy

www.lowdownbass.net

Baskytary z Chicaga

Stavitel baskytar Tim Seisser z Chicaga nabízí tři řady svých nástrojů: Custom, Hybrid a Classic. Classic jsou tvarově Precisiony a Jazz basy, Hybrid připomínají Mike Tobias Design a Custom josu jedinečné tvary na přání zákazníka. Ceny se pohybují kolem dvou tisíc dolarů a vyrábějí se čtyř-, pěti- i šestistrunné varianty.

www tipy
www tipy

foxfield-instruments.com

DIY syntezátory

Konstruktér a muzikant Tom Armitage stojí za firmou Foxfield Instruments z Londýna. Zabývá se domácí stavbou eurorackových modulů. Výhodou je, že vyrábí menší moduly, z nichž lze sestavit vlastní syntezátor či efekt. U každého výrobku rovněž nalezneme návod, jak si ho vyrobit doma sami. Nebo si jej lze samozřejmě koupit.

www tipy
www tipy

rumpelstiltskinpickups.com

Ručně vyráběné snímače

Firma Rumpelstiltskin sídlí v Boyce ve Virginii a zabývá se ruční výrobou snímačů. Vyrábí basové i kytarové, a dokonce i snímače na lap steel kytary. Pro každý nástroj má několik sérií, které mají zase několik typů podle zvuku. U každého snímače je solidní popis, bohužel trochu chybí ukázky zvuku.

www tipy
www tipy

www.overdrivestraps.com

Popruhy Overdrive

Popruhy Overdrive jsou ručně vyráběné v Nizozemí a používají je třeba Mastodon, Mars Volta, Eagles of Death Metal nebo The Smashing Pumpkins. Jedná se o látkové i kožené popruhy, které dle výrobce opravdu vydrží. Nabízejí několik řad, a to Seatbelt z látky využívané pro bezpečnostní popruhy, Retro s „indiánským“ vzorem a Full Leather jako celokožené popruhy.

Psáno pro časopis Muzikus