www tipy

www tipy
www tipy

www.verellenamplifiers.com

Kytarové aparáty Verellen

Ben Verellen je stavitel kytarových a baskytarových aparátů a kabinetů, který sídlí v americkém Seattlu. Jeho aparáty jsou celolampové, ručně vyráběné a vlastně všechny jsou dělané na zakázku. Protože je každý aparát unikátní a postavený podle přání zákazníka, na stránkách najdeme jen galerii výrobků a galerii zákazníků (Foo Fighters, Against Me nebo Minus the Bear).

www tipy
www tipy

www.estoniapiano.com

Klavíry Estonia

Podle své země se jmenuje firma, která vyrábí koncertní křídla v estonském hlavním městě Tallinnu. Firma nabízí šest modelů, z nichž všechny vyrábí ručně. Na stránkách najdeme i odkaz na kanál YouTube této společnosti, kde jsou ukázky zvuku jednotlivých modelů. Jejich nástroje lze nalézt v celé řadě koncertních síní, institucí, konzervatoří apod.

www tipy
www tipy

www.nicispicks.com

Kovová trsátka

Malá firmička z Cave Creek v Nevadě, kterou si založila Nici Laskin a její manžel. Zabývají se ruční výrobou především kovových trsátek, v nabídce mají ale i unikátní dřevěné stojany a věšáky na kytary, kovové stojany na trsátka nebo prsteny ke hře na dobro či bendžo s trsátkem jako plochou dotyku. Protožeše je ruční výroby, lze zvolit i nějaké vlastní ornamenty či nápisy.

www tipy
www tipy

stand-made.co.uk

Stojany na míru

Dřevěné kytarové stojany na míru vyrábí v Telfordu v britském hrabství Shropshire firma Stand Made. Od stojanů pro akustické nebo elektrické kytary a ukulele až po stojany pro více kytar (classic nebo retro) a poschoďové stojany pro více kytar - to vše u nich nalezneme. Vše je ze dřeva a vyráběno ručně, často přímo na míru.

www tipy
www tipy

www.dreadbox-fx.com

Syntezátory a efekty

Firma Dreadbox původně vyráběla především kytarové efekty, resp. pedálové efekty pro všechny nástroje. V současné době se koncentrují především na analogové eurorackové modulární efekty a syntezátory. V nabídce mají čtyři syntezátorové efekty, každý s jedinečným nastavením, a vedle toho dva eurorackové moduly pro dvě řady efektů - Classy a White Line -, z nichž si lze sestavit vlastní syntezátor.

Psáno pro časopis Muzikus