www tipy

www tipy
www tipy

www.jerichoguitars.com

Kytary Jericho

Z americké produkce pochází kytary Jericho. Solidní nástroje (6šesti-, sedmi- a osmistrunné), které se alespoň vzhledově hodí především pro rockovou a metalovou hudbu. Podle tvaru se dělí kytary do pěti řad a na výběr je více povrchových úprav. Firma vyrábí i baskytary, a to čtyř- i pětistrunné řady Alpha (Jazz). Basy jsou přizpůsobeny různému ladění. Většina nástrojů se pohybuje v cenové hladině do 1000 dolarů.

www tipy
www tipy

www.allparts.com

Náhradní díly

Web nabízející náhradní díly do především fenderovských kytar a baskytar. Vedle toho ale nabízející i elektroniku do aparátů, různé typy tremol, knobů a potenciometrů, pražců a nultých pražců, pickguardů, trsátek, struníků a kobylek, ladicích mechanik a mnoho dalšího. Dále zde také nabízejí velké množství nástrojů k údržbě kytar a aparátů.

www tipy
www tipy

artiphon.com

Artiphon MIDI

Jedinečný MIDI kontrolér ve tvaru kytary, ale lze ho propojit s jakýmkoliv softwarem a hrát prakticky na jakýkoliv nástroj. Funguje s telefonem, počítačem i tabletem. Na stránkách najdeme i video ukázky od firmy i uživatelů. Pro uživatele je tu i fórum, kde si mohou vyměňovat poznatky a zkušenosti.

www tipy
www tipy

soniccharge.com

Softwarové efekty

Sonic Charge se zabývají vývojem softwarových VST nástrojů. Nabízejí především efektové procesory - modulátory, delaye, phasery, chorusy, flangery, reverby, oscilátory a šumové filtry. Nabízejí ale i syntezátory, jak klasické, tak třeba bicí. Na stránkách najdeme také emulátor Yamaha TX16W a patterny pro jeden bicí syntezátor.

www tipy
www tipy

www.kara-moon.com

Samply a VST zdarma

Stránka muzikantů pro muzikanty slouží nejen jako fórum, ale především jako zdroj užitečných informací a nástrojů. V sekci Free Stuff najdeme spoustu samplů, VST, MIDI podkladů a dalších softwarů zdarma, které správci našli volně na internetu. V sekci Developers najdeme členy komunity, kteří se vývojem softwaru zabývají a své produkty nabízejí na stránkách rovněž zdarma.

Psáno pro časopis Muzikus