www tipy

www tipy
www tipy

www.lustfortone.com

Touha po zvuku

Americká firma Lust for Tone, vedená dvěma bratry, se soustřeďuje na ruční výrobu kytar. Nástroje se honosí čistě přírodními materiály a k jejich výrobě není použito žádného plastu. I lak si vyrábějí sami z přírodních materiálů a do svých kytar osazují i vlastní snímače. V nabídce mají dva typy Stratu a dva typy Tele, ale vyrábějí i na zakázku. Vlastní snímače také prodávají samostatně - humbuckery, single coily i P90.

www tipy
www tipy

coinguitarpicks.com

Trsátka z mincí

Originální trsátka vyráběná z mincí nabízí firma Coin Guitar Picks ze Spojených států. Trsátka vyrábí ze všech možných mincí celého světa a v nabídce je hned několik sérií. Trsátka stojí od 2 do cca 80 dolarů, v nabídce jsou ovšem i trsátka ze vzácných a drahých pamětních medailí a mincí a ty stojí až 750 dolarů.

www tipy
www tipy

maton.com.au

Kytary Maton

Australská firma Maton se soustředí na výrobu akustických a elektrických kytar, baskytar a ukulelí. V nabídce mají několik řad u každého nástroje, ale všechny lze rovněž na zakázku upravit. Mezi jejich zákazníky patří např. Tommy Emmanuel, Josh Homme nebo Keith Urban.

www tipy
www tipy

www.easinstruments.nl

Holandské nástroje EAS

Z Holandska pochází firma EAS, která ručně vyrábí kytary a baskytary. Jedná se o nástroje na zakázku, takže na stránkách nenajdeme žádné základní řady. Musíme se tak spokojit jen s galerií nástrojů u kytar i baskytar. Firma se rovněž zabývá opravami nástrojů.

www tipy
www tipy

rbhdrumsusa.com

Zakázkové bicí

Ručně vyrábí bicí firma RBH Drums z USA. V nabídce má tři série bicích, jednu čistě jen rytmických bubínků a dvě zaměřené na celé sady. Bubínky vyrábí z javoru, třešně, ořešáku a jasanu. Sady potom z mahagonu a javoru.

Psáno pro časopis Muzikus