www tipy

www tipy
www tipy

www.wallacedetroitguitars.com

 

Kytary z domovního dřeva

Mark Wallace z Detroitu založil loni tuto firmu, která se zabývá tím, že vyrábí kytary ze dřeva, které získá z detroitských domů určených k likvidaci. Získává tak vyzrálé, často i více než sto let staré dřevo, které je ideální ke stavbě kytar. Konečně na přiložených videích je tón slyšet a stojí to za to.

www tipy
www tipy

www.fxdoctor.com

 

Boutique efekty

Velmi zajímavé efekty se vyrábějí v americké firmě FX Doctor. V nabídce mají cca deset efektů, z nichž vyčnívá především Super 8 Bit Fuzz, který dodá kytaře nezaměnitelný zvuk osmibitových zvukových karet. Vedle toho jsou v nabídce i další efekty, jako overdrive, volume pedál, distortion nebo tremolo. U každého efektu je video s ukázkou několika zvuků a k efektům jsou nabízeny i zakázkové modifikace.

www tipy
www tipy

truthdrums.com

 

Bubny pravdy

Bicí na zakázku vyrábí firma Truth Drums (v překladu Bubny pravdy) z amerického Oregonu. V základní nabídce mají dvě řady - jednu pro začátečníky, jednu pro profesionály. Vedle toho nabízejí ale i práci na zakázku, včetně třeba návrhu vlastního loga, a nutno říci, že se jedná o značně drahou záležitost. Na tyhle bicí hraje např. Blake Fleming (ex Mars Volta).

www tipy
www tipy

www.recosynth.com

 

Domácí syntezátory

Tyhle stránky patří nadšenci do syntezátorů Arthurovi Jolymu z Brazílie. Vše, co na stránkách představuje, jsou jím vyrobené syntezátory. Bohužel syntezátory neprodává a staví je jen pro sebe a své přátele. Nicméně na stránkách najdete téměř dvacet typů analogových syntezátorů, z nichž některé připomínají klasické stěny Moogu a jiné obsahují zase jen různé filtry a je nutno použít externí zvukový zdroj. U každého je video s ukázkou a všechny stojí za to.

www tipy
www tipy

www.takeastandinc.com

 

Stojany na kytaru

Unikátní stojany na kytaru vyrábí Stuart Mono ze Cincinnati. Staví je ručně, používá na ně dřevo a všechny vynikají elegantním a jednoduchým designem. Vyrábí dvě řady kytarových stojanů na zem a jeden typ k zavěšení na zeď a vedle toho vyrábí i stojany na noty nebo dřevěný stomp box. Nejedná se o levnou záležitost, nejlevnější stojan na kytaru stojí 350 dolarů, stojan na noty je od 750 dolarů.

Psáno pro časopis Muzikus