www tipy

www tipy
www tipy

Flamenco kytary

Stránky tří španělských stavitelů klasických a flamenco kytar. Jedná se o renomovanou dílnu v klasickém duchu, takže na jejich stránkách nenajdete tolik informací jako u moderních výrobců. Informace o každém ze tří stavitelů, krátká biografie dílny, pár slov k postupům, fotogalerie a kontakt.

www tipy
www tipy

www.darkglass.com

Kytarové efekty z Finska

Darglass Electronics je finská firma vyrábějící kytarové a basové efekty a jejíž produkty používají taková esa, jako jsou Tony Levin, Paul Turner (Jamiroquai) nebo Bryan Beller. V nabídce je pouhých pět efektů, které se ale dodávají do celého světa. U každého efektu je videotest, vyjádření uživatelů a manuál ke stažení.

www tipy
www tipy

www.acguitars.co.uk

Skotské baskytary

Ve skotském Moffatu sídlí firma AC Guitars, která se zabývá především výrobou baskytar. V nabídce mají několik řad a typů baskytar, každý kus je ale variabilní podle přání zákazníka. Firma si vyrábí i vlastní snímače AC Custom (singly i humbuckery). Všechny nástroje jsou špičkově zpracované a nabízejí třeba i výstup XLR.

www tipy
www tipy

www.djembereview.com

 

Jak na nákup djembe

Pokud si chcete koupit djembe, tyhle stránky jsou určeny právě pro vás. Na stránkách jsou rozbory různých druhů djembe a jejich vlastnosti, včetně videí. Jsou tu i články o historii nástroje, návod ke hraní, nabídka instruktážních CD a DVD anebo odkazy na další stránky, které se věnují problematice djembe.

www tipy
www tipy

www.reedmaker.com

 

Plátky na hoboj

Firma RM z amerického Annapolisu, která se zabývá ruční výrobou plátků pro dechové nástroje - pro hoboj, anglický roh a fagot. U každého druhu je několik typů, od studentských po profesionální. V nabídce je také příslušenství pro údržbu nebo vychytaná opěrka pro palce pro hobojisty. Lze si tu pořídit i on-line lekci hry na hoboj.

Psáno pro časopis Muzikus