www tipy

www tipy
www tipy

www.xinsound.com

 

Ručně dělané efekty z Číny

Už i v Číně se začaly vyrábět efekty ručně, konkrétně ve firmě XinSound ve městě Wuhan. V nabídce firmy je celá plejáda efektů od klasických a fuzzových zkreslení přes různé delaye, wah pedály a ekvalizéry až po modulační efekty, kompresory nebo kombinace efektů. Na stránkách bohužel nejsou ukázky, ale z dostupných videí na YouTube se zdá, že se jedná o solidní efekty se zajímavými zvuky.

www tipy
www tipy

www.ethnicwind.com

 

Irské flétny

Firma zabývající se ruční výrobou irských fléten a bubínků, ovšem sídlící ve Spojených státech. V nabídce je několik řad a druhů píšťalek a fléten, včetně různých ladění či povrchových úprav. Na stránkách najdeme i ukázky tónu nebo skladby nahrané majitelem firmy a hlavním výrobcem Nickem Metcalfem.

www tipy
www tipy

www.verboselectronics.com

 

Analogové syntezátory

Mark Verbos je nadšenec do analogových syntezátorů, který sídlí v New Yorku. Svou vášeň přetavil do firmy, která vyrábí analogové syntezátorové moduly, které lze „stackovat“ nebo z nich postavit kompletně celý syntezátor doplněný o další výrobek firmy - nezávislou klávesnici. Na stránkách najdeme i ukázky zvuku.

www tipy
www tipy

cigarboxguitars.com

 

Kytary z cigaretových krabic

Stránky zabývající se kytarami a jejich výrobou ze starých dřevěných cigaretových krabic. Na stránkách najdete historii výroby těchto nástrojů, informace o festivalu těchto kytar, muzeum. Dále také návod k výrobě těchto nástrojů, návod na hru a ladění, informace ke strunám nebo snímačům. Je tu i obchod s nástroji a jejich příslušenstvím nebo informace o zajímavých hráčích dneška.

www tipy
www tipy

www.highwooddrums.co.uk

 

Bubny z Yorkshire

Firma ze Západního Yorkshiru zabývající se výrobou bicích sad a perkusí. V nabídce má čtyři řady bicích sad s různými rozměry a povrchovou úpravou. Vedle toho nabízí jednu řadu virblů a také vlastní šlapky a dvojšlapky na kopák. Mezi firemní umělce patří Sean Moore (Manic Street Preachers), Paul Thompson (Franz Ferdinand) nebo Imogen Heap.

Psáno pro časopis Muzikus