www tipy

www tipy
www tipy

vintagevibepiano.com

 

Luxusní vintage piana

Vintage Vibe je firma z New Jersey, která se zabývá opravou a výrobou vintage klávesových nástrojů. Opravují především klasiky jako Fender Rhodes, Wurlitzer, Hohner Clavinet a podobné. Navíc vyrábějí tři vlastní typy - Classic, Deluxe a Vibanet - a doplňují to speciálním kombem Stereo Console se dvěma desetipalcovými a dvěma dvanáctipalcovými reproduktory. Na tyto klávesy hrají např. Stevie Wonder, Greg Phillinganes nebo Lawrence Gowan (Styx).

www tipy
www tipy

www.greeramps.com

 

Ručně dělané aparáty a efekty

Firma sídlící ve městě Athens v americké Georgii se zaměřuje na ruční výrobu kytarových aparátů a efektů. V nabídce mají obrovské množství efektů, od těch nejjednodušších s jedním ovladačem až po ty sofistikované - u každého efektu je video s ukázkou zvuku. Stejně tak je v nabídce pestrá paleta kytarových aparátů s vintage vzhledem i zvukem. Na jejich výrobky hrají třeba Dweezil Zappa nebo Devin Townsend.

www tipy
www tipy

www.rhythmweb.com

 

Web pro perkusisty

Tahle stránka je vedena Ericem Stuerem, bubeníkem a perkusistou, který se čtyřicet let živí hudbou a vlastní obchod pro bubeníky. Stránky jsou vlastně takovým průvodcem po světových perkusích a jejich použití v kultuře podle světadílů. Je tu přehled nejvýznamnějších hráčů na každý nástroj, doporučená videa i doporučené stránky na tematicky podobně zaměřené weby.

www tipy
www tipy

www.hookmandolins.com

 

Mandolíny na zakázku

Ruční výrobou mandolín se zabývá firma Hook ze Severní Karolíny. Jedná se o vyloženě zakázkové nástroje, takže tu nenajdete nějaké řady, ale rádi vyrobí jakýkoliv nástroj, a pokud má někdo nějaký šílený nápad ohledně nástroje, jenom to uvítají. V galerii jsou fotky již vyrobených nástrojů a v sekci Home jsou i ukázky zvuku.

www tipy
www tipy

celinderbass.com

 

Ručně dělané baskytary

Christian Celinder je dánský baskytarista a kytarář, který se věnuje stavbě luxusních baskytar. Postavil už více než pět set nástrojů, na které hrají třeba MeShell NdegéOcello, Richard Bona nebo Marcus Miller. V nabídce je pět základních řad podle tvaru a zvuku, ale samozřejmostí jsou custom úpravy. Na stránkách je nejen galerie, ale najdete i zvukové ukázky.

Psáno pro časopis Muzikus