www tipy

www tipy
www tipy

www.nyckelharpa.org

Co je to nyckelharpa?

Nebo též nycklar či knavrar? Tak přesně tohle se dozvíte na těchto stránkách. Ale také se poučíte o historii tohoto středověkého nástroje, který se v různých obměnách používá i v současnosti. Najdete zde odkazy na zvukové ukázky, videa, noty, další speializované weby atd. Jsou tu tipy - jak ke hře, tak k opravě nástroje. Jsou tu zaneseny významné světové události a také odkazy na výrobce.

www tipy
www tipy

www.rothwellaudioproducts.co.uk

Audiofilní produkty

Britská firma Rothwell Audio se zabývá výrobou kytarových efektů, potenciometrů a také hi-fi zařízení. Mezi efekty najdeme booster, overdrive, distortion, kompresor a přepínač smyčky. U každého efektu najdete podrobný popis, video ukázky a odkazy na recenze v hudebních periodikách.

www tipy
www tipy

www.jjguitars.com

JJ Guitars

Firma JJ Guitars sídlí v britském Ilkestonu a zabývá se stavbou elektrických kytar. V základní nabídce jsou čtyři řady, jejichž tvar vychází z kytar Paul Reed Smith, jsou ale rozšířeny o řadu zakázkových možností. Na jejich kytary hraje Simon Townshend (The Who) nebo britský bluesman Matt Schofield.

www tipy
www tipy

www.gabrieldrums.com

Bicí z Řecka

Ruční výrobou bicích nástrojů se zabývá firma Gabriel z Atén. V nabídce mají bicí sady, virbly, koncertní tomy a virbly pro orchestry, stolek na perkuse, příslušenství i cvičební pad. Od všech bubnů mají několik řad v závislosti na použitém materiálu. Na stránkách najdete zvukové i video ukázky.

www tipy
www tipy

www.patricola.eu

Dechové nástroje Patricola

Ruční výrobou dřevěných dechových nástrojů se zabývá firma Patricola z italského Castelnuova Scrivia. Vyrábějí především hoboje, anglické rohy a klarinety. klarinety různých ladění a u všech různé úrovně, od amatérských přes poloprofesionální až po plně profesionální nástroje.

Psáno pro časopis Muzikus