www tipy

www tipy
www tipy

www.vanderkleyamp.nl/home/

 

Basové aparáty z Holandska

Marc Vanderkley z Holandska je malý výrobce, který se soustředí na špičkové koncové aparáty pro baskytaristy. Soustředí se také především na kabinety s neodymovými reproduktory, kde má celou řadu zajímavých beden (1x 12”, 2x 10”, 3x 10”, 4x 10” nebo 2x 12”). Se standardními reproduktory má pouze kabinety 1x 12” a 2x 10”. Na jeho aparáty hrají třeba Eric Czar nebo Scott Devine.

www tipy
www tipy

www.scottsbasslessons.com

 

Lekce pro basisty zdarma

Scott Devine je baskytarista, který se rozhodl ke kroku, který ocení basisté po celém světě. Na svých stránkách publikuje basové lekce zdarma. Jednoduchou formou vysvětluje různé tipy a triky v basové hře. Pokud se na jeho stránkách zaregistrujete, dostanete k videolekci i tabulatury a noty. Registrace je zdarma, a nejspíš i proto má Scott přes 100 000 zaregistrovaných odběratelů.

www tipy
www tipy

www.facebook.com/MILLIMETRICINSTRUMENTS

 

Minimalistické nástroje

Millimetric je firma Floriana Schneidera z kanadského Montrealu, která vyrábí především kytary, baskytary a vybavení pro ně. Výrobky se vyznačují zejména minimalistickým designem a jsou ručně dělané. Jejich cena tomu proto odpovídá, za nejjednodušší baskytaru zaplatíte 1800 dolarů. Najdete u něj jak kytary a basy, tak aparáty, efekty nebo i boxy pro klávesy nebo pedalboardy.

www tipy
www tipy

www.wolfetone.com

 

Ručně dělané snímače

Firma Wolfetone sídlí v americkém městě Mountlake Terrace a zabývá se výrobou ručně dělaných snímačů pro kytary. V nabídce mají hned několik řad pro Stratocastery, Telecastery, humbuckery a také P-90. Některé názvy snímačů i odpovídají „vlčímu“ názvosloví - štěně, čubička, šedák a podobně. Na stránkách najdete i zvukové ukázky.

www tipy
www tipy

www.tempest-drums.de

 

Ručně dělané bicí z Německa

Tempest je firma Felixe Leydeho, která se soustředí na ruční výrobu bicích. Používá k tomu jak dřevo, tak akrylový plast. V základní nabídce jsou dřevěné tomy a kopáky. Virbly a akrylové bicí jsou natolik specifické, že se dělají na zakázku. K bicím nabízí i několik druhů hardwaru. A také tu je možnost vybrat si z mnoha různých povrchových úprav.

Psáno pro časopis Muzikus