www tipy

www tipy
www tipy

www.collingsguitars.com

Akustické nástroje Collings

Firma Collings sídlí v Austinu v Texasu a zabývá se výrobou zejména akustických a semiakustických nástrojů, určených především do country a bluegrassu. V nabídce najdeme samozřejmě akustické kytary, semiakustické a elektrické kytary, duté jazzové kytary, ale rovněž i mandolíny a ukulele. Vše v luxusním provedení. V každé kategorii nalezneme několik sérií a u každého výrobku je bohatá galerie a video ukázky.

www tipy
www tipy

www.hornworks.com

Dechové nástroje Patterson

Jim Patterson je hráčem na lesní roh, který se rozhodl tyto nástroje i vyrábět a k nim vyrábět i příslušenství. Jeho firma sídlí v Las Cruces v Novém Mexiku a vyrábí luxusní nástroje na zakázku, a to jak klasické lesní rohy, tak jejich modifikace, dokonce i melofony (kombinace trubky, lesního rohu a trombonu). K nim vyrábí i náhubky a speciální pouzdra.

www tipy
www tipy

mjmguitarfx.wordpress.com

MJM efekty

Firma Michaela Milcetice z kanadského Montrealu, který se zabývá ruční výrobou pedálových efektů. V nabídce má hned několik fuzzů (London, China, Foxey), booster Dallas Boost, overdrive Phantom, Brit Bender (sustain pedal), chorus/vibrato Sixties Vibe a konečně oktáver/fuzz Roctavios. U každého efektu je popis funkce a ukázka zvuku.

www tipy
www tipy

www.puruspicks.com

Ručně vyráběná trsátka

Trsátka Purus vyrábí Purus Pena v tureckém Istanbulu a zajímavostí je, že je vyrábí ze dřeva. V základní nabídce jsou čtyři druhy trsátek (dle rozměrů) a u každého dvě možnosti tloušťky, a rovněž několik druhů dřeva včetně ebenu, dalbegie cocobolo, bubingy nebo akácie. Značná část produkce je ale zaměřena na zakázkovou práci a trsátka jsou upravována podle přání zákazníků.

www tipy
www tipy

ambdrums.com/en/

Bicí z Finska

Jak už nadpis napovídá, firma AMB pochází z Finska a tvoří ji dva lidé, stavitel a designér. Jedná se o striktně zakázkovou firmu, takže nevyrobí dvě stejné sestavy. Jako materiál používají finskou břízu, nicméně vše ostatní, včetně rozměrů a designu, si určuje zákazník.

Psáno pro časopis Muzikus