www tipy

www tipy
www tipy

barefacedbass.com

Britské basové kabinety

Nová firma na trhu basových aparátů Barefaced pochází z anglického Brightonu. Soustředí se pouze na basové kabinety a v nabídce mají celou řadu od 1x 10” (250 W) přes 2x 10” (500 W) a 4x 10” (1000 W) až po 6x 10” (1500 W) nebo 8x 10” (2000 W). Další kabinety mají rozměry 1x 12”, 1x 15”, 2x 12” a aktivní bedny (1x 12” s různým výkonem).

www tipy
www tipy

www.thejimmyclip.com

Krocení tónu

Mezi basisty a kytaristy se poslední dobou rozmohlo používání různých udělátek ke tlumení strun - ať už domácí nebo tovární výroby. Další možností na trhu je Jimmy Clip od firmy Midnight Motions. Za vynálezem stojí ale kytarista Jim Robbins (Channels). V podstatě se jedná o jednoduchý klips ne nepodobný klipsům na sepínání vlasů. Existují verze různé délky, takže se dají použít nejen na hlavu kytary, ale i ke kobylce.

www tipy
www tipy

www.gogotuners.com

Ladičky z Nevady

V Las Vegas v Nevadě se zrodily ladičky GoGoTuners. V roce 2015 byla ladička The GoGo Pedal Tuner pátou nejprodávanější pedálovou ladičkou v USA. V nabídce má firma několik typů - tři pedálové a čtyři klipové. Jen vybrané ladičky lze kalibrovat. Používá je třeba Mark Slaughter, Johnny Hiland nebo Payton Taylor.

www tipy
www tipy

stompshield.com

Ochrana poťáků

Muzikantům, kteří mají větší pedalboardy, se již jistě stalo, že si omylem strčili do potenciometru nohou a změnil se jim zvuk. Tohle řeší jednoduché zařízení jménem Stomp Shield, které chrání potenciometr před náhodným kopnutím, ale přes které stále lze nastavovat tón prsty. Funguje sice jen na jeden typ knobů, ale i ty na stránkách najdeme.

www tipy
www tipy

www.robsontuners.com

Ladicí mechaniky Robson

Špičkové ladičky se ručně vyrábějí v Anglii ve firmě Robson Tuners. Vyrábějí zde ladicí mechaniky pro všechny typy kytar (elektrické, akustické, klasické), ale i pro mandolíny a ukulele. Pro nylonové kytary dokonce dělají i gravírované podložky, na kterých jsou mechaniky přichycené.

Psáno pro časopis Muzikus