www tipy

www tipy
www tipy

nu-motion.com

Přenosné klávesy

Nu Motion jsou přenosné klávesy, něco jako keytar, které si již získaly oblibu mezi hráči, jako je Jordan Rudess (Dream Theater), Ric’key Pageot (Madonna) nebo Coen Janssen (Epica). Dají se zavěsit přes krk a mají prohnutý design. Jedná se o bezdrátovou MIDI klávesnici, ke které se dá dokoupit přijímač signálu a bezdrátový sustain pedál.

www tipy
www tipy

www.synthsandwood.co.uk

Stojany na klávesy

Synths & Wood je britská firma, která vyrábí dřevěné stojany a doplňky, především pro klávesové nástroje. Nabízí jak dřevěné stojany, tak třeba dřevěné konce, ale jsou ochotni udělat i vyloženě zakázkové racky. K výrobě používá především evropský dub, americký kaštan a americkou třešeň.

www tipy
www tipy

www.gabrieldrums.com

Bicí nástroje z Řecka

Gabriel Drums je firma z řeckého hlavního města Atén. Vyrábí především celé sady, ale v nabídce mají i rytmicé bubínky a signature řadu. K doplnění sortimentu vyrábí i tradiční helénské bubny a orchestrální nástroje - koncertní tomy a virbly. Všechny nástroje jsou ručně vyráběné, takže i když mají svoje řady, každý kus je originál.

www tipy
www tipy

www.clevinger.com

Kontrabasy z Kalifornie

Firma z kalifornského Oaklandu, kterou založil basista Martin Clevinger. Vyrábí především akustické a elektrické kontrabasy a baskytary. Firma má nějaké základní modely, ale vyrábí především na zakázku. Jedná se o luxusní nástroje, jejichž cena se pohybuje od cca 2000 do 6000 dolarů.

www tipy
www tipy

lichtyguitars.com

Akustiky z Karolíny

Stavbou akustických kytar a ukulelí se zabývá kytarář Jay Lichty z města Tryon v Severní Karolíně. Vyrábí čtrnáct typů kytar podle tvaru těla a osm typů ukulelí. Většina nástrojů je ale na zakázku. Pro oba nástroje využívá celou řadu dřev, od základních až po luxusní. Na jeho nástroje hraje např. Bonnie Raitt.

Psáno pro časopis Muzikus