www tipy

www tipy
www tipy

www.prismaguitars.com

Kytary ze skateboardů

Firma Prisma Guitars se zabývá stavěním kytar z použitých skateboardů. Vše je děláno ručně a každá kytara má svůj jedinečný barevný charakter. Na stránce najdeme ukázky zvuku i videa kapel, které jamují v dílně s těmito nástroji. Nástroje stojí zhruba od 2500 do 3000 dolarů. V nabídce také mají trsátka ze skateboardů o tloušťce dva milimetry.

www tipy
www tipy

samcycle.blogspot.cz

VSTi nástroje zdarma

Firma Samsara Cycle Audio vyvíjí vlastní plug-iny, které pak poskytuje na svých stránkách zdarma. V nabídce má hromadu ekvalizérů, spoustu syntezátorů různých zvuků (jak klasických, tak etnických), bicí samplery a spousty efektů - kompresory, delaye, reverby, notch filtry, tremola nebo auto wah.

www tipy
www tipy

www.balaguerguitars.com

Kytary Balaguer

Firma Balaguer Guitars z amerického Pottstownu vyrábí kytary a baskytary. V nabídce mají sedm řad kytar a tři řady baskytar. Většina řad má ještě rozdělení na standard, deluxe a semi-custom, kde si lze navolit část vlastních požadavků. Nástroje se cenou pohybují kolem tisíce dolarů.

www tipy
www tipy

dawmanpicks.com

Ručně vyráběná trsátka

Ručně vyráběná trsátka na zakázku vyrábí firms Dawman Picks. Trsátka jsou vyráběna ze speciálního termoplastu a lze je potisknout nebo do nich vygravírovat vlastní text či logo. Podle výrobce vydrží i sedmkrát déle než obyčejná trsátka, odpovídá tomu ale i cena, která se pohybuje v rozmezí 3,85-6,69 dolarů.

www tipy
www tipy

www.houseoftonepickups.com

Ručně vyráběné snímače

Firma z britského Chesteru, která se specializuje na ruční výrobu snímačů. Jedná se především o vintage napodobeniny, ale firma vyrábí snímače na zakázku. Na stránkách najdeme zvukové ukázky různých druhů snímačů na soundcloudu. V nabídce mají celou řadu kytarových singlů i humbuckerů a klasické basové snímače pro Precision a Jazz Bass.

Psáno pro časopis Muzikus