www tipy

www tipy
www tipy

www.bond-instruments.com

Kytary Bond

Firma Bond Instruments sídlí v kanadské provincii Quebec ve městě Drummondville a zabývá se ruční výrobou šesti-, sedmi- a osmistrunných kytar. U každého typu je na výběr několik druhů dřev na tělo, krk, hmatník či vrchní desku; několik typů snímačů. Je tu ale i možnost si objednat dřeva a snímače speciálně pro sebe a firma vám pošle nacenění. K dispozici jsou tu i videa s ukázkami zvuku.

www tipy
www tipy

www.aeroinstrument.com

Snímače z Havaje

Na Havaji sídlící firma Aero Instrument se soustředí na výrobu kytarových a baskytarových snímačů, ale na zakázku jsou schopni vyrobit i snímače pro ukulele, mandolínu, lap a pedal steel kytary a další. Všechny snímače jsou ručně navíjené a u kytar i baskytar je k dispozici nepřeberně typů - strat, tele, humbucker, jaguar a jazzmaster u kytar a P, J, bezšumové, Music Man, Mustang a další u baskytar. Jsou schopni udělat i snímače na zakázku.

www tipy
www tipy

sgpercussion.co.uk

Britské cajony

V britském Darlingtonu se vyrábějí ručně dělané cajony SG. V nabídce mají klasické cajony, ale jsou schopni vyrobit nástroj na zakázku. Vedle toho nabízejí i junior cajon (menší verze), bongo & congo drum box (cajon se zvukem bonga nebo conga), kickbox (cajon s připevněnou šlapkou) a vyrábějí také obaly na cajony. Na stránkách najdete k produktům galerii i video ukázky.

www tipy
www tipy

rsleigh.com

Harmoniky na zakázku

Richard Sleigh je výrobce foukacích harmonik z amerického Boalsburgu. Harmoniky vyrábí na zakázku a zašle je až po zaplacení zálohy. Většinou je vyrábí z třešňových hřebenů, ale je ochoten se přizpůsobit přání zákazníka. Na stránkách najdete ale i jak na harmoniku hrát a jak hrát na harmoniku a kytaru zároveň. Je tu i rozbor správného dýchání.

www tipy
www tipy

guitarz.blogspot.cz

Blog o neobvyklých kytarách

Srdce všech kytaristů, kteří milují kytary neobvyklých tvarů a značek, zaplesá při pohledu na nástroje na těchto stránkách. Například skvělý rozložitelný elektrický kontrabas bez hlavy. Je tu spousta kytar, které jsou vybaveny neobvyklými kombinacemi snímačů a ekvalizačních možností. Jsou ti i vintage nástroje jako levoruký Vox z šedesátých let nebo Fender Precision s komixovým potiskem.

Psáno pro časopis Muzikus