Královny rytmu - Vera Figueiredo

Královny rytmu - Vera Figueiredo
Královny rytmu - Vera Figueiredo

Královna samby (jak ji nazval britský Rhythm Magazine) ze São Paula, je skutečnou propagátorkou brazilské hudby a kultury. Účastnila se mnoha mezinárodních bubenických festivalů po celém světě, namátkou například La Rioja Drumming Festivalu ve Španělsku, Montréal Drum Festu v Kanadě, The Ultimate Drummers Weekendu v Austrálii. Z posledně jmenovaného festivalu vzniklo DVD The Ultimate Drummers Weekend 11th Birthday, kde kromě Very hrají Thomas Lang, John Blackwell jr. a další bubeníci světové třídy. Svůj um předvádí na bubenických klinikách v Německu, Portugalsku, Argentině, Švédsku...

 

Vera koncertovala a nahrávala s brazilskými i zahraničními umělci. Založila instrumentální kapelu Kali a byla členkou Avon’s Orchestra, který doprovázel takové umělce, jako je například Diana King.

 

Vydala tři sólová alba: Vera Figueiredo & Convidados, From Brasil a Vera Cruz Island. Třetí album vyšlo také ve výukové formě jako 2CD (jedno v plné verzi a druhé se smazanou stopou bicích nástrojů) a kniha, ve které nalezneme příklady tradičních a současných brazilských rytmů, breaků, vysvětlení a přepisy všech bicích částí z písní na CD.

 

Její instruktážní DVD Ritmos Afro-Brasileiros a Influência Afro-Cubana bylo vydané s anglickými titulky.

V roce 1990 založila IBVF - Instituto de Bateria Vera Figueiredo, respektovaný bubenický institut v São Paulu, který pořádá takové události jako významný brazilský mezinárodní festival bicích nástrojů Batuka.

 

V poslední době, mimo jiné, Vera vystupuje s kapelou The Banda Altas Horas ve stejnojmenném televizním programu a připravuje své nové album. Je firemní hráčkou značek Mapex, Sabian, Evans, Vic Firth, Audix a Gope.

Královny rytmu - Vera Figueiredo
Královny rytmu - Vera Figueiredo

Bicí souprava

Mapex Saturn

1) 20 x 18” bass drum

2) 10 x 7” tom

3) 12 x 8” tom

4) 14 x14” floor tom

5) 16 x 16” floor tom

6) 14 x 5,5” nebo 14 x 6,5” snare drum

7) 10 x 5,5” soprano snare drum

8) 6” brazilian tamborim

9) 10” repinique

 

Činely

Sabian

A) 21” Will Calhoun Lunar Ride

B) 18” HH Duo Ride

C) 16” HHX Evolution Crash

D) 18” HHX Evolution Crash

E) Low Max Stax - 12” China Kang & 14” Crash

F) 16” HHX Evolution O-Zone Crash

G) 8” Cymbal Disc

H) 13” HHX Evolution Hats

I) 12” VFX Mini Hats (Fixed Hi-Hat)

J) 12” VFX Distortion Hats

K) VFX V-Wave

L) 17” HHX Evolution Effeks Crash

M) 8” Alien Disc

Psáno pro časopis Muzikus